Доступність посилання

ТОП новини

Росія: допит опозиціонера Олексія Навального перенесли


Олексій Навальний перед Слідчим комітетом Росії, 30 липня 2012 року
Олексій Навальний перед Слідчим комітетом Росії, 30 липня 2012 року
Допит російського популярного опозиційного блогера і засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, на якому, як очікують, йому будуть висунуті звинувачення у справі компанії «Кіровліс», перенесли на вівторок.

Сьогодні Навальний провів у Слідчому комітеті Росії щонайменше півгодини, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. «Мабуть мені ще не готові висунути звинувачення», – сказав російський опозиціонер журналістам.

За даними слідства, в 2009 році Навальний, коли був радником губернатора Кіровської області, «переконав державну компанію «Кіровліс» ухвалити невигідні рішення», результатом яких стали великі збитки. Йому інкримінують заподіяння майнової шкоди без ознак розкрадання.

Перевірка, проведена слідчими органами Кіровської області, складу злочину в діях Навального не виявила. Однак, наприкінці травня керівництво Слідчого комітету Росії скасувало постанову про припинення кримінальної справи.
Адвокати Олексія Навального не виключають, що виклик до слідчого управління пов’язаний з недавньою інформацією, оприлюдненою Навальним щодо виду на проживання в Чехії голови СК Росії Олександра Бастрикіна.
XS
SM
MD
LG