Доступність посилання

ТОП новини

Мадонна: королева поп-музики чи пенсіонерка шоу-бізнесу?


За кілька днів 53-річна співачка приїде підкорювати Україну
За кілька днів 53-річна співачка приїде підкорювати Україну
Київ – Одні називають її «королевою поп-музики», інші – «матеріалісткою». Світові продажі її альбомів перевищують чверть мільярда копій – це більше, ніж у короля рок-н-ролу Елвіса Преслі та трохи менше, ніж у групи «Бітлс». Вона поклала весь світ собі до ніг, кажуть фанати. І вже за кілька днів 53-річна Мадонна приїде підкорювати Україну. Організатори ось уже кілька місяців тримають ажіотаж навколо майбутнього концерту за рахунок низки конкурсів. То вишиванку для співачки обирали, то перевіряли на міцність любов її фанатів. Втім, експерти бачать і іншу, завуальовану, причину цих загравань із українцями

Четвертого серпня Мадонна вперше приїде в Україну і виступить перед українцями у столичному НСК «Олімпійський». До цього часу ще жодна зірка не влаштовувала в Україні шоу такого масштабу й рівня, ­запевняють у прес-службі концертного агентства «Мельница», яке займається організацією заходу.

Хоча інформацію про продаж квитків організатори поки що не розголошують, втім ажіотаж відзначають величезний. І підтримується він великою кількістю конкурсів, які організовує як саме агентство, так і інші організації. Так, зокрема, нещодавно закінчився конкурс «Вишиванка для Мадонни», в результаті якого була обрана одна дизайнерська вишиванка, яку вручать співачці.

На що готові фанати заради Мадонни?

У цей час триває ще один конкурс із провокаційною назвою: «На що ти готовий заради Мадонни?». Учасники повинні довести свою любов до поп-зірки у найбільш неординарний і сміливий спосіб, в обмін на це найбільший фанат отримає безкоштовний квиток і можливість стояти за кілька кроків від сцени і поп-діви. Одним із перших відчайдухів, які вирішили боротися за перемогу, став 23-річний киянин Микола Федосенков, який увіковічнив свою любов до Мадонни татуюванням на руці.
Я думаю, ну що ще можна зробити заради Мадонни? Тату – це назавжди. Де ти, там і вона. Це моє перше і останнє тату
Микола Федосенков

«Я не вірив, що вона приїде. А коли з друзями завів цю тему, сказав, що якщо Мадонна приїде до Києва, то я зроблю тату. Я вже давно його хотів, але все ніяк не міг наважитись. Побилися об заклад, зробив тату, побачив конкурс і вирішив взяти участь. Я думаю, ну що ще можна зробити заради Мадонни? Тату – це назавжди. Де ти, там і вона. Це моє перше і останнє тату», – поділився з Радіо Свобода фанат.

Нещодавно стало відомо, що в день концерту над НСК «Олімпійський» будуть навіть розганяти хмари, щоб запобігти дощу і не зіпсувати шоу.

Мадонна – це, скоріше, юнацькі спогади, ніж сучасна суперзірка – Юрко Зелений

Зрозуміти організаторів дуже просто, вважають критики. Їхня мета – зробити галас навколо події і завести якомога більше відвідувачів до концертної зали, каже музичний критик Юрко Зелений, оскільки молоді «пенсіонерка шоу-бізнесу» вже не така цікава. Основну аудиторію на концерті складатимуть переважно люди «за 35».
На Мадонну підуть усі ті, кому за 35, за 40. Вони йдуть на неї не як на якусь сучасну зірку, а як за своїми юнацькими спогадами
Юрко Зелений

«1500 гривень, тобто 150 євро за концерт… Наскільки я знаю європейські ціни, то там 60 євро – це вже дуже дорого. На Мадонну підуть усі ті, кому за 35, за 40, тобто люди, які, по-перше, можуть собі це дозволити і, по-друге, які росли на Мадонні. Вони йдуть на неї не як на якусь сучасну зірку, а як за своїми юнацькими спогадами», – зазначає музичний критик.

Тому, продовжує Юрій Зелений, все має пройти урочисто, але спокійно. Повторення польських подій, де активісти молодіжного релігійного руху вимагали скасувати виступ Мадонни 1 серпня через його невчасність (саме в цей день 1944 року у Варшаві розпочалося антинацистське повстання) та антирелігійний характер, не буде.

«У Польщі набагато сильніші католицькі віяння. Вони мають всеохопніший характер, сильнішу потугу і розголос. В Україні, якщо таке і буде раптом, то це буде виглядати дуже смішно з боку протестувальників, хоча б через те, що їх буде дуже маленька кількість», – зауважив Юрій Зелений.

Вартість квитків на концерт Мадонни – від 550 до 13 тисяч гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG