Доступність посилання

ТОП новини

Якою рукою Яценюка хоче стати Турчинов? (огляд преси)


Київ – Нинішня українська влада копіює чимало з російського стилю державного управління та ідеологічної обробки населення, переконує дописувач газети «День». Він вважає, що Верховна Рада, яка ніколи не була надто ефективною, але все ж виступала майданчиком для дискусій та узгодження різних позицій, сьогодні повною мірою виправдовує крилатий вислів колишнього спікера Держдуми Росії, що парламент – не місце для дискусій. Докладніше про це йдеться в статті «ВільнаУкраїна чи «Украинский регион»?».

«Олександр Турчинов перебирає на себе ключові ролі. Він так представляє все Тимошенко, що у неї просто немає варіантів спротиву. І список модельовано таким чином, що Тимошенко втратила свої позиції, а Турчинов їх отримав». Про це в «Газеті по-українськи» говорить політолог Михайло Погребінський. Він переконує, що все це – підготовка до якоїсь змови Яценюка із командою Турчинова-Кожем’якіна. Вони готуються до того, щоб бути лівою, правою чи п’ятою рукою Яценюка як кандидата на президента. З думками інших політологів видання знайомить у статті «Опозиція фактично відкинула громадських активістів».

При формуванні виборчого списку Партії регіонів також було чимало інтриг і кулуарних втручань, переконує експерт газети «День». Правки в список вносилися у день з’їзду, зранку. Навіть не всі кандидати були з ним ознайомлені. Це, на думку експерта, прояв класичної пострадянської традиції.

Однак, як зауважує газета «Сегодня», на відміну від Об’єднаної опозиції, очікувати демаршів від тих, хто не потрапив у виборчий список від регіоналів, не доводиться. По-перше, Партія регіонів, як партія влади, здатна працевлаштувати своїх колишніх народних депутатів. По-друге, влаштовувати демарші проти партії влади не вельми безпечна ідея.

Литва здобула перемогу над «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі. У результаті російська монополія втратила контроль над литовською газопровідної системою. Це рішення може мати вплив і на російсько-українські переговори щодо ціни на газ, зазначають експерти газети «Комерсант-Україна». З одного боку, це дозволяє створити консорціум з управління української ГТС з можливістю повернення газопроводів у разі суперечностей у партнерів. З іншого, Росія буде обережніша при підписанні будь-яких угод про партнерство в обмін на знижки ціни на газ.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG