Доступність посилання

ТОП новини

Журналістів затримали за напис на асфальті перед резиденцією Януковича


Журналісток Тетяну Чорновіл і Наталю Соколенко перед резиденцією Президента Віктора Януковича у Межигір’ї затримала міліція.

Це сталося сьогодні вранці після того, як Чорновіл написала фарбою на асфальті заклик до Януковича. «Це був напис на асфальті на дорозі перед в’їздом у Межигір’я, якою їздить Янукович. Ми там написали: «Януковичу, мова – твій вирок. Не підписуй!»», – розповіла Тетяна Чорновіл.

За її словами, це була її особиста акція, а Соколенко перебувала на місці як журналіст, щоб висвітити цю подію.

Нині обидві журналістки перебувають у Вишгородському районному суді. Тетяна Чорновіл вважає, що інкриміноване їй дрібне хуліганство не характеризує те, що вона насправді зробила. «Якщо почитати цю статтю, 173-ю, там ідеться про те, що дрібним хуліганством є нецензурна лайка, аморальна поведінка. Тут нічого цього не було», – наголошує вона.

Журналістка також розповіла, що якщо її визнають винною, їй загрожує до 15 діб адмінарешту.

Тетяна Чорновіл – автор цілої низки журналістських розслідувань, вона друкувалася у таких виданнях, як «Українська правда», Lb.ua, «Обозреватель». На осінніх парламентських виборах балотуватиметься від Об’єднаної опозиції за мажоритарним округом у Львівській області.

Наталя Соколенко – журналіст телеканалу СТБ.
XS
SM
MD
LG