Доступність посилання

ТОП новини

Українець став новим головою прикордонного комітету Білорусі


Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив полковника Олександра Баєчку головою Державного прикордонного комітету, повідомили у президентській прес-службі.

Олександр Баєчка, новий голова Прикордонної служби Білорусі
Олександр Баєчка, новий голова Прикордонної служби Білорусі
Під час призначення Лукашенко заявив про першочергову провину прикордонників в інциденті зі шведським літаком із «плюшевим десантом».

6 липня пілот шведського літака Томас Мазетті скинув над територією Білорусі кілька сотень плюшевих ведмедиків з гаслами на підтримку свободи слова. Літак вилетів з території Литви і без дозволу потрапив у повітряний простір Білорусі.

У вівторок позбулися посад глава прикордонного комітету Білорусі, генерал-майор Ігор Рачковський і командувач ВПС і військами ППО, генерал-майор Дмитро Похмелкін.

За словами Олександра Лукашенка, «що стосується останніх рішень, у тому числі кадрових, то «надзвичайлівки» в цьому ніякої немає. Навпаки, ще мало покараний».

«У радянські часи за подібні речі посадили б за грати. У тому, що сталося, винні перш за все прикордонники, бо прикордонний загін виявив літак, але відповідна команда про покарання порушників кордону не пройшла», – прокоментував Лукашенко останні кадрові рішення.

«Безкарними порушення державного кордону бути не повинні. Їх необхідно припиняти всіма силами і засобами, у тому числі й зброєю, незважаючи ні на що», – наголосив Лукашенко.

Новий голова Державного прикордонного комітету Білорусі Олександр Баєчко народився в 1965 році в Україні, у Новоград-Волинському районі Житомирської області.

У 1986-му закінчив Тбіліське вище артилерійське командне училище, у 1999-му – Академію Федеральної прикордонної служби Російської Федерації, у 2009 році – Військову академію Генерального штабу Збройних Сил Росії.
XS
SM
MD
LG