Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко сидить у найбільшій тюрмі Неаполя без права на спілкування – ЗМІ


Микола Мельниченко
Микола Мельниченко
Колишній майор Держохорони Микола Мельниченко перебуває у найбільшій в’язниці Неаполя – Поджореале, повідомляє «Телевізійна служба новин» (ТСН).

За інформацією ТСН, там найближчим часом мають ухвалити рішення про його майбутнє. Італійська поліція затримала Миколу Мельниченка в п’ятницю, 3 серпня, в аеропорту, коли він прибув із Вашингтона. На камеру поліцейські аеропорту, в якому Мельниченка затримали після прибуття з Вашингтону, говорити відмовляються. Проте телефоном повідомили, що екс-майор не просто затриманий, а заарештований. Адвоката в Італії у нього поки що немає.

За даними поліції, Мельниченку призначать офіційного захисника з боку держави.

Зв’язок із самим майором відсутній. Додзвонитися до нього не можуть навіть його українські адвокати. У тюрмі Поджореале повідомили, що екс-майор не має права ані на відвідини, ані на телефонні дзвінки – дозволу треба питати у судді.

Мельниченка затримали за ордером, виданим українським бюро Інтерполу.

У листопаді 2000 року у Верховній Раді України оприлюднили аудіозаписи, які Мельниченко нібито робив в кабінеті Президента України Леоніда Кучми. Проти Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів.
XS
SM
MD
LG