Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» відкидає заяву міліції про смерть активіста від панкреатиту


Партія «Свобода» заявила в понеділок, що «обурена» заявою прес-служби Сумського обласного управління МВС із приводу смерті члена партії Василя Удода, в якій мовиться, що той помер від гострого панкреатиту, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, і що, мовляв, ознак насильницької смерті не виявлено.

Із посиланням на дружину Удода партія заявляє, що тіло загиблого знайшли «на березі озера, прикритого гілками й листям, із явними ознаками побиття та задушення».

Дружина також заперечує версію про смерть від панкреатиту і заявляє, що її чоловік був фізично здоровим офіцером запасу і ніколи не хворів на цю хворобу.

«Свобода» також заявляє, що тіло відмовляються видати дружині, а це викликає «великі підозри».

Тому партія вимагає провести повторну судово-медичну експертизу в присутності адвоката і «не робити передчасних висновків, а провести відкрите й неупереджене розслідування обставин загибелі Василя Удода».

Облуправління міліції оприлюднило раніше в понеділок свою інформацію з приводу смерті Удода, заперечуючи попереднє повідомлення «Свободи» про його вбивство.

Партія заявляла, що упродовж тривалого часу Василь Удод «вів активну громадсько-політичну діяльність» і в понеділок мав подати офіційне звернення до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати факти наявності плантацій маку й коноплів на території Конотопського району Сумської області та каналів збуту наркотичних речовин за кордон, але в неділю був убитий.
XS
SM
MD
LG