Доступність посилання

ТОП новини

Мурсі: відставка чільних військових – на благо Єгипту


Президент Єгипту Мохаммед Мурсі представляє нового міністра оборони Абдель-Фаттаха аль-Сіссі, 12 серпня 2012 року
Президент Єгипту Мохаммед Мурсі представляє нового міністра оборони Абдель-Фаттаха аль-Сіссі, 12 серпня 2012 року
Президент Єгипту Мохаммед Мурсі заявив, що його рішення відправити у відставку двох військових високопосадовців – на «благо країни». Мурсі наголосив, що тепер збройні сили Єгипту зосередяться «на святій справі захисту нації».

Раніше президент Єгипту звільнив міністра оборони, недавнього керівника Вищої ради Збройних Сил фельдмаршала Хуссейна Тантаві і начальника Генерального штабу Самі Енана.

Тантаві і Енан, які фактично керували країною в період після повалення Хосні Мубарака, призначені радниками президента. Одночасно Мурсі скасував внесені нещодавно до конституції поправки, які обмежують його повноваження.

Мохаммед Мурсі, що обійняв пост глави держави в червні, був підтриманий на виборах поміркованим ісламістським рухом «Мусульманське братство», між прихильниками якого і військовими склалися дуже напружені стосунки.

Раніше вважалося, що Вища рада Збройних Сил, передавши Мурсі повноваження голови держави, залишить за собою всю законодавчу діяльність, яку вона сама перебрала на себе своїм власним конституційним декретом після того, як Вищий Конституційний суд Єгипту визнав обраний парламент за неконституційний.
XS
SM
MD
LG