Доступність посилання

ТОП новини

Попов хоче штрафувати несумлінних власників пам’яток архітектури


Київ ініціює зміни до законодавства в сфері збереження пам’яток архітектури, що передбачатимуть запровадження штрафних санкції до несумлінних власників цих об’єктів. Як повідомляє УНІАН, про це сказав голова КМДА Олександр Попов сьогодні під час розширеної апаратної наради Київської міської державної адміністрації, що була присвячена підготовці та відзначенню у Києві Дня Державного прапора України та Дня Незалежності.

За його словами, треба змінити деякі закони та державні акти в питаннях збереження пам’яток. Він доручив профільному управлінню міськдержадміністрації опрацювати це питання.

«Об’єкти десятиліттями стоять на центральних вулицях, і ніхто не збирається робити їх реконструкцію, чи будувати нові... Нам треба такі штрафні санкції через закон прописати, щоб 2-3 роки не виконуєш – можна було за штрафні санкції повернути об’єкти до комунальної власності. Інакше порядок в цьому питанні ми не наведемо. Це повинно бути дуже дорого так не любити Київ і так демонстративно це всім киянам показувати як на центральних вулицях розвалюється об’єкт... Власники повинні за це відповідати і дуже суворо», – сказав Попов.
XS
SM
MD
LG