Доступність посилання

ТОП новини

Лише 10% абітурієнтів скористалися системою електронного вступу – експерт


Ігор Лікарчук
Ігор Лікарчук
Використання Єдиної державної електронної бази з питань освіти не виправдало себе. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук. За твердженням Ігоря Лікарчука, у соціальних мережах в інтернеті практично немає схвальних відгуків про цю систему.

«Якби було інакше (використання системи виправдало б себе), ми мали б сьогодні не 10 відсотків абітурієнтів, які скористалися цією системою, а мали б їх відсотків 80-90», – зазначає директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти.

Ігор Лікарчук вважає, що під час вступної кампанії не варто створювати Єдину державну електронну базу. На погляд експерта, було б доречним надавати інформацію від кожного конкретного вищого навчального закладу. У цьому разі кожен абітурієнт мав би змогу зайти на сайт певного вишу, до якого він вступає. І там – зареєструватися, подати свої документи, а також зробити це ще у кількох ВНЗ тощо. А зведення відомостей до Єдиної бази ускладнило роботу приймальних комісій, які змушені були сидіти ночами і вводити дані до системи «Конкурс». Водночас ускладнилося становище абітурієнтів, котрі теж витрачали безліч часу на відстежування інформації у комп’ютерах. За словами Ігоря Лікарчука, створення Єдиної бази є бізнес-проектом.

Зі свого боку, заступник директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти України Микола Фоменко вважає використання Єдиної державної електронної бази з питань освіти ефективним. За його словами, система дозволила зробити цьогорічну вступну кампанію прозорішою.
XS
SM
MD
LG