Доступність посилання

ТОП новини

Звільнена гендиректор Лаврського заповідника домагається поновлення на посаді


Звільнена 9 серпня генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Києво-Печерська Лавра» Вікторія Ліснича домагається свого поновлення на цій посаді. Як повідомила сьогодні її адвокат Людмила Ходос, Лісничу було звільнено незаконно, під час її перебування на лікарняному, що суперечить Трудовому кодексу Україну.

Як наголосила Ходос, «на сьогодні, нами подано лист на Міністерство культури, на адресу пана міністра про те, що всупереч діючому законодавству цей наказ (про звільнення) був виданий. Ми поки що просимо врегулювати це питання мирним шляхом. Якщо пан міністр погодиться на нашу пропозицію, я сподіваюсь, що ми не підемо до суду. В іншому випадку ми будемо змушені звернутись до захисту своїх порушених прав до суду».

Ходос також підтвердила, що нині МВС перевіряє заяву звільненої заступника гендиректора заповідника Влади Прокаєвої, ніби вона дала хабар у розмірі 50 тисяч доларів США Лісничій для подальшої передачі його міністру культури.

Міністерство культури провело перевірку заповідника, за результатами якої Лісничу було звільнено.

Наприкінці липня працівники заповідника звернулися до міністра Кулиняка з проханням звільнити заступників ген-директора: з екскурсійної роботи – Світлану Зоринець та з міжнародної співпраці – Владу Прокаєву. Працівники у листі мотивували своє прохання: невідповідний стиль роботи названих осіб – погрози та знущання. Обох було звільнено, при цьому 9 серпня Зоринець повідомила ЗМІ, що подає до суду на Лісничу, а Ліснича поінформувала, що подає до суду на Прокаєву і вимагатиме від неї публічних вибачень «за брехню та образу гідності».

Нині обов’язки генерального директора історико-культурного заповідника «Києво-Печерська лавра» виконує Наталя Клименко, яка до січня 2012 року працювала директором Музею Тараса Шевченка у Києві.
XS
SM
MD
LG