Доступність посилання

ТОП новини

Російські «націонал-більшовики» просять притулку в Україні


Активіст незареєстрованої опозиційної російської партії «Інша Росія» («Другая Россия»), створеної на місці забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії Едуарда Лімонова, Олексій Дев’яткін та його дружина Дженні Курпен попросили політичного притулку в Україні, повідомили сьогодні агентства з посиланням на прес-службу партії.

За повідомленнями, вони побоюються кримінального переслідування у зв’язку з заворушеннями під час мітингу опозиції на Болотній площі в Москві 6 травня, перед інавгурацією Володимира Путіна на третій президентський термін.

Дев’яткіна в Росії вже одного разу засудили до умовного терміну за статтею щодо «масових заворушень» за акцію протесту із захопленням громадської приймальні адміністрації президента Росії наприкінці 2004 року.

Партію «Інша Росія», якій у Росії відмовлено в реєстрації, заснував опозиційний російський політик Едуард Лімонов після того, як влада скасувала реєстрацію його попередньої Націонал-більшовицької партії і визнала екстремістською й заборонила створену натомість громадську організацію «Націонал-більшовицька партія».

В Україні вже надавали притулок активістові партії Лімонова, але це було 2008 року, за попередньої української влади.
XS
SM
MD
LG