Доступність посилання

ТОП новини

Янукович дає Савікові Шустеру звання заслуженого журналіста України


Савік Шустер, архівне фото
Савік Шустер, архівне фото
Президент Віктор Янукович присвоїв звання заслуженого журналіста України телеведучому Савікові Шустеру, мовиться в оприлюдненому в четвер указі.

Таке ж звання отримав і завідувачі відділу творчого об’єднання спортивних програм Національної телекомпанії України Андрій Столярчук.

Звання присвоєні «за високу професійну майстерність у висвітленні спортивних змагань ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні», мовиться в підписаному в середу указі.

Інші численні нагороди, перелічені в цьому ж указі, призначені українським спортсменам, які здобули нагороди на Олімпійських іграх у Лондоні, їхнім тренерам, а також українським спортивним функціонерам.

Діяльність НТКУ щодо висвітлення Олімпійських ігор у Лондоні зазнала значної критики громадськості через те, що в ньому в ефірі переважала російська мова, що, на думку критиків, стало «проявом дискримінації українськомовної спільноти».

Зокрема, за російськомовність, як уже багато разів раніше, критикували одного з телеведучих у спортивних програмах Шустера, який українську знає слабо і практично нею не користується, виправдовуючись, що він не українець і не громадянин України.
XS
SM
MD
LG