Доступність посилання

ТОП новини

Чи стане лондонський мер британським прем’єр-міністром


Лондон – Нещодавні олімпійські ігри у британській столиці додали міжнародної слави лондонському меру Борису Джонсону. Енергійний, присадкуватий і часто з хаотичним станом світлого волосся Джонсон – один із найвідоміших британських політиків.

За популярністю у своїй Консервативній партії він вже випереджає чинного прем’єр-міністра.

Борис Джонсон у травні цього року здобув від лондонців право залишатися мером на другий термін. Він відомий зокрема тим, що й досі часто їздить на роботу велосипедом, хоча отримує зарплату близько двохсот тисяч доларів на рік.

Найхарактернішою рисою лондонського мера залишається його відкритість у спілкуванні та відвертість у висловлюваннях. Вправність у спілкуванні Бориса Джонсона не лише природна для його характеру, але й професійна.

Майстер спілкування

Він багато років працював журналістом у газеті Daily Telegraph і досі веде там свою колонку. Був кореспондентом у Брюсселі, а згодом редактором журналу Spectator.

Багатослівність не раз заводила Бориса Джонсона в неприємні ситуації, але досі більшість британців схильна вважати його помилки щирими та смішними, а тому пробачала їх йому.

В останні роки мер Лондона став набувати серйозну політичну вагу. Вже упродовж кількох останніх місяців Борис Джонсон має найвищі рейтинги популярності серед активістів Консервативної партії, випереджаючи офіційного лідера консерваторів і чинного прем’єр-міністра Дейвіда Камерона.

Успішне проведення олімпіади вивело Джонсона на міжнародний рівень і знову порушило питання, чи хоче він бути прем’єр-міністром.

«Ні, я не хочу бути прем’єр-міністром», – доводиться щораз частіше повторювати Борису Джонсону. Часом він виглядає при цьому роздратованим.

Але інколи він робить наголос на тому, що не хоче бути прем’єр-міністром саме зараз і нагадує, що має ще майже чотири роки другого терміну на дуже цікавій посаді мера Лондона, яка може бути стартовим майданчиком для будь-якого наступного кроку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG