Доступність посилання

ТОП новини

«Карпатська саламандра» вирушає збирати сміття в Карпатах


Саламандра. На цьому фото, правда, не карпатська, а іранська
Саламандра. На цьому фото, правда, не карпатська, а іранська
Із високогірного села Шибене Верховинського району Івано-Франківської області в п’ятницю стартувала екологічна акція «Карпатська саламандра», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Протягом трьох днів її учасники пройдуть Чорногірським хребтом через вершини Піп-Іван, Смотрич, Дземброня, Ребра, Шпиці, озера Бребенескул і Несамовите, збираючи сміття. Загалом протяжність маршруту 45 кілометрів.

Завершиться екомандрівка в неділю на Говерлі. Тут планують залучити туристів до прибирання найвищої вершини українських Карпат та проведуть просвітницьку лекцію.

У складі групи – спеціалісти відділу туризму Івано-Франківського міськвиконкому, волонтери з молодіжних організацій, є свій лікар.

За словами одного з організаторів екоакції Тараса Гончака, назву вибрали на честь маленької карпатської саламандри, оскільки, за легендою, вона живе тільки у чистому середовищі. Активісти ж хочуть бачити Карпати чистими.

А в ніч із 23 на 24 серпня відбудеться вже традиційна еко-мистецька дія «Карпатський протяг». Із Івано-Франківська до Рахова вирушить потяг, у якому музиканти у такий своєрідний спосіб протестуватимуть проти забруднення Карпат пластиком. Уперше, окрім музичної сцени, буде і літературна.
XS
SM
MD
LG