Доступність посилання

ТОП новини

США втратили понад 300 тисяч педагогічних працівників за 3 роки


Нью-Йорк – Зробити бюджетні витрати на освіту пріоритетними, попри складну фінансову ситуацію, закликав уряди всіх 50 штатів Президент США Барак Обама. Він також закликав Конгрес допомогти штатам, виділивши додаткові кошти на цю сферу. За останні 3 роки США втратили понад 300 тисяч педагогічних працівників.

Президент Барак Обама наголосив «критично важливу», за його визначенням, роль, яку відіграють учителі. Бо ж вони, у свою чергу, визначатимуть майбутнє країни.

«Якщо ми прагнемо, щоб Америка вела перед у 21 столітті, – сказав Президент, – то для цього немає нічого важливішого, ніж завдання дати кожному найкращу освіту: від того дня, коли дитина вступає до дошкільного закладу і до дня, коли вона починає свою кар’єру».

Між тим, зазначив Обама, нового навчального року кількість учителів значною мірою має скоротитися.

Скорочення кількості вчителів спричинюють переповнені шкільні класи, скасування програм для дошкільнят, скорочення навчального року
Барак Обама
З 2009-го року Америка втратила понад 300 тисяч педагогічних працівників внаслідок бюджетних скорочень на штатних і місцевих рівнях. «Поміркуймо, що ці втрати означають для нашої країни, – зауважив Президент. – У той час, коли решта світу докладає зусиль, щоб випередити Америку в галузі освіти, наші скорочення кількості вчителів спричинюють переповнені шкільні класи, скасування програм для дошкільнят, скорочення навчального тижня і навчального року».

«Якісна освіта не мусить бути предметом розкоші»

Барак Обама закликав уряди штатів при формуванні бюджетів ставити на перше місце асигнування освітніх установ, збільшення кількості вчителів, оскільки, підкреслив Президент, «це важливо для всіх нас».

Барак Обама нагадав про низку пропозицій, надісланих Білим домом Конгресові, що включали додаткове фінансування для місцевих урядів. Мета цього – уникнути скорочення кількості вчителів, робити все для підвищення якості освіти.

Сьогодні я є Президентом Сполучених Штатів саме завдяки шансові, наданому мені освітою. Я хочу, щоб кожна дитина в Америці мала цей шанс
Барак Обама
«Сьогодні я є Президентом Сполучених Штатів саме завдяки шансові, наданому мені освітою, – підкреслив Барак Обама. – Я хочу, щоб кожна дитина в Америці мала цей шанс, за це я й борюся. Тож, поки я маю привілей бути вашим Президентом, я за це боротимуся».

Барак Обама також зауважив, що Білий дім висунув низку ініціатив для поліпшення якості шкільної освіти, в тому числі виділив кошти на інвестиції в програми викладання математики і природничих наук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG