Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані обстріляний літак чільного військовика США


Мартін Демпсі у штаб-квартирі міжнародних сил у Кабулі 20 серпня 2012 року
Мартін Демпсі у штаб-квартирі міжнародних сил у Кабулі 20 серпня 2012 року
В Афганістані ракетний удар по військово-повітряній базі міжнародних сил пошкодив у вівторок військово-транспортний літак голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерала Мартіна Демпсі, який перебував із візитом у Кабулі.

За повідомленнями, в час удару, що стався вночі на вівторок, Демпсі не був у літаку, що стояв на базі Баграм, а ночував у Кабулі, і ніякої загрози йому і його супроводові не було. Пізніше він вилетів із бази іншим літаком.

Як повідомили Радіо Свобода в Міжнародних силах сприяння безпеці в Афганістані, базу обстріляли двома ракетами, і уламки однієї з них завдали «поверхневої шкоди» літакові, яким користувався чільний військовий США, і пошкодили ще один вертоліт.

Тим часом відповідальність за напад узяв на себе ісламістський рух «Талібан».

Демпсі прибув до Кабула в понеділок на переговори з приводу дедалі частіших нападів на міжнародні війська, більшість яких становлять американці, з боку членів урядових силових структур Афганістану чи людей в одностроях цих структур. Лише за останні два тижні в таких нападах загинули десять військових США; гинуть також представники інших країн.

Повстанці час від часу обстрілюють базу Баграм неподалік Кабула ракетами чи з мінометів, але в міжнародних силах вважають, що у повстанців немає можливості завдавати точних ударів по цілях на цій базі, яка зазвичай приймає літаки іноземних керівників, що прибувають до Афганістану.
XS
SM
MD
LG