Доступність посилання

ТОП новини

Активісти у Києві вимагають від влади зберегти «будинок зі зміями» (ВІДЕО)


«Будинок зі зміями»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
«Молодіжний рух Києва» вимагає від Київської міської державної адміністрації повернути у комунальну власність і зберегти від руйнування одну зі старих міських кам’яниць, відому як «будинок зі зміями» архітектора Ігнатія Ледоховського. Відповідне звернення активісти сьогодні передали у КМДА.

«Ми звертаємося до київської влади, особисто до голови КМДА Олександра Попова з вимогою не допустити остаточну руйнацію «будинку зі зміями». Також ми передали на розгляд Попову заяву з приводу садиби Мурашка та садиби Сікорських, які, перейшовши у приватну власність, поволі руйнуються. Наша вимога – повернути місту всі історичні будівлі, які охороняє держава, та виділити кошти на їхню реставрацію», – зазначив у коментарі Радіо Свобода голова правління «Молодіжного руху» Арсеній Пушкаренко.

За словами голови Комісії з питань культури Київської міськради Олександра Бригинця, члени комісії та опозиційні фракції Київради передали голові КМДА депутатські запити з аналогічними вимогами.

«Будинок зі зміями», зведений на початку минулого століття, наприкінці 1990-х років передали у приватну власність. Нині він офіційно під охороною держави як пам’ятка історії та культури, однак будівля не реставрується і поволі руйнується.
XS
SM
MD
LG