Доступність посилання

ТОП новини

Лівія збирається судити сина Каддафі наступного місяця


Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі, фото 19 листопада 2011 року, коли його затримали повстанці
Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі, фото 19 листопада 2011 року, коли його затримали повстанці
У Лівії прокурори оголосили сьогодні, що суд над Сейф-аль-Ісламом аль-Каддафі, одним із синів убитого лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі, почнеться наступного місяця в місті Зінтані.

Як заявив речник прокуратури, слідство щодо інкримінованих синові Каддафі злочинів завершене, і процес відбуватиметься в Лівії всупереч ордерові на його арешт, виданому Міжнародним кримінальним судом.

Сам Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі заявляє, що ні в чому не винен, і просить видати його до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, який має намір притягти його до відповідальності за злочини проти людяності під час придушення масових опозиційних виступів минулого року.

У Лівії його збираються судити за звинуваченнями в корупції, фінансових зловживаннях, убивствах і зґвалтуваннях. Міжнародний кримінальний суд уже висловлював занепокоєння, що Лівія може не надати Каддафі-молодшому справедливого розгляду його справи.

40-річного нині сина Каддафі схопили повстанці проти влади його батька з міста Зінтана в листопаді минулого року, й відтоді його утримують під вартою в цьому місті.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Сейф-аль-Іслама аль-Каддафі в червні минулого року.

Він вважався найближчим до свого батька і найбільш політично активним серед синів лівійського диктатора та його найімовірнішим наступником.

Із загалом восьми дітей Муаммара аль-Каддафі троє з синів – Мутассем, Хаміс і Сейф-аль-Араб, – як і сам лівійський лідер, загинули. Інші його сини й дочки знайшли притулок у різних країнах.
XS
SM
MD
LG