Доступність посилання

ТОП новини

У Львові важко поранений кримінальний авторитет


У центрі Львова у п’ятницю в обідню пору невідомий із автомата обстріляв джип, водій якого загинув одразу, а пасажира – кримінального авторитета Володимира Дідуха на прізвисько «Вова Морда» важко поранено, його доставлено у шпиталь, і медики його оперують.

Охоронці авторитета, які чергують біля його будинку, відмовились будь-що коментувати Радіо Свобода. Правоохоронці оголосили операцію перехоплення автомобіля, з якого стріляли.

Це не перший замах на життя кримінального авторитета «Вови Морди». 1 червня 2004 року його поранили у плече. Після того інциденту авторитет зміцнив огорожу біля будинку і посилив охорону. Потім він переїхав у Київ, куди перевів і свій бізнес. У Львові він з’являвся зрідка з охороною щонайменше з 5 осіб.

За неофіційною інформацією, замахи на життя «Вови Морди» пов’язані із конфліктом у злочинному світі.

Свого часу Володимир Дідух був у бригаді кримінального авторитета, вже покійного Артура Козьміна, якого разом із матір’ю і п’ятьма друзями розстріляли в помешканні у Львові 2000 року. Убозівці тоді затримали «Вову Морду» за підозрою в убивстві. Невдовзі авторитет опинився на волі, та друзі Козьміна були переконані, що саме «Морда» причетний до вбивства.

Колишній начальник УМВС у Львівській області Богдан Шкарада свого часу заявляв, що «Морда» активно допомагав Помаранчевій революції і що його люди охороняли деяких представників опозиції на майдані Незалежності в Києві. «Морду» називали радником одного з «помаранчевих» міністрів.
XS
SM
MD
LG