Доступність посилання

ТОП новини

До Верховної Ради проходять чотири партії – соцопитування


До парламенту впевнено проходять чотири партії – Партія регіонів, ВО «Батьківщина», партія «УДАР» і Комуністична партія України. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня.

Згідно з опитуванням, за Партію регіонів готові проголосувати 28,1% серед тих, хто має намір прийти на вибори, причому порівняно з червнем рейтинг політичної сили збільшився на 0,5% – з 27,6%. За Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» готові проголосувати 25,6% – така сама кількість, як і в червні. За партію «УДАР» – 11,5%, рейтинг цієї політичної сили зріс порівняно з червнем (9,7%). За Комуністичну партію України готові проголосувати 8,2% виборців, і її рейтинг зріс порівняно з червнем на 1,1%. Партія Наталії Королевської «Україна – Вперед!» втратила майже 0,6% – її рейтинг знизився порівняно з червнем з 4,6% до 4,0%. Водночас ВО «Свобода» набрала за останні місяці 0,7%, її рейтинг становить 3,8%.

Проголосували б за іншу партію 1,5%, не визначилися з вибором 14,4% респондентів. Загалом було опитано 2009 респондентів у 132 населених пунктах у всіх регіонах України, похибка становить 2,3% з імовірністю 0,95.
XS
SM
MD
LG