Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відзначають день народження Івана Франка


Сто п’ятдесят шосту річницю від дня народження українського письменника і поета, вченого і публіциста, громадського і політичного діяча, філософа Івана Франка відзначають різноманітними заходами у місті, що 50 років тому було назване на його честь. Біля пам’ятника Каменяреві відбулося покладення квітів і святкове віче за участю представників влади, громадських організацій, письменників, студентів.

За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, попри більш знану письменницьку і поетичну творчість Івана Франка, менш відомою залишається його публіцистика. Водночас Віктор Анушкевичус категорично висловився проти намагань відновити дискусії про повернення Івано-Франківську історичної назви Станіслав.

Біля пам’ятника Іванові Франку втретє відбулися традиційні Франкові читання, коли відомі люди Прикарпаття, члени «Студентського братства», «Молодої Просвіти», студенти та учні читали його твори.

Вперше цього року проведено літературний конкурс «Мій Франко» серед молоді. За словами голови журі конкурсу, письменниці Ольги Деркачової, оцінювали оригінальність стилю, знання біографії Каменяра, щирість викладу і «ким для кожного є Франко, і як він бачить його творчість».
XS
SM
MD
LG