Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані зростає кількість загиблих у нападах


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
В Афганістані повідомили сьогодні про низку інцидентів у різних місцях країни, в яких загинули кількадесят афганських силовиків, цивільних мешканців і військових Міжнародних сил сприяння безпеці.

Зокрема, 17 цивільних, із них двох жінок, убили в ніч на сьогодні в провінції Гельманд на півдні країни, яка є твердинею ісламістського руху «Талібан». Усім відрізали голови.

Як сказав Радіо Свобода речник губернатора провінції Дауд Ахмаді, вбили якраз тих місцевих селян, які співпрацювали з офіційною владою країни і закликали інших повстати проти талібів.

Деякі агентства водночас повідомили з посиланням на інших місцевих посадовців, що вбитих таким чином покарали за вечірці з участю і чоловіків, і жінок, що радикальні ісламісти вважають за неприпустиме.

Також в іншій місцевості провінції Гельманд у ніч на сьогодні загинули десятеро працівників поліції в нападі на їхній контрольно-пропускний пункт. Іще четверо поранені, а п’ятеро зникли зі своєю зброєю.

Як вважають, вони відступили разом із нападниками; наразі не відомо, чи їх викрали, чи вони пішли зі власної волі. За словами урядовців, виглядає, що напад здійснили якраз за підтримки когось із лав поліції.

Також сьогодні міжнародні сили повідомили про загибель двох своїх військовослужбовців, яких убив військовий афганської національної армії. Цей інцидент стався в провінції Лагман на сході країни.

Таким чином, лише протягом цього місяця від таких нападів загинули вже не менш як дванадцять військових міжнародних сил, а з початку року – вже понад сорок.
XS
SM
MD
LG