Доступність посилання

ТОП новини

У Китаї нападають на авто посла Японії серед територіальної суперечки


Японські активісти на одному з острівців групи Сенкаку/Дяоюй, 19 серпня 2012 року. Цей «десант» викликав протести і демонстрації в Китаї
Японські активісти на одному з острівців групи Сенкаку/Дяоюй, 19 серпня 2012 року. Цей «десант» викликав протести і демонстрації в Китаї
Із автомашини посла Японії в Китаї, який їхав у ній у понеділок Пекіном, відламали японський прапор, повідомило Міністерство закордонних справ Японії.

У перебігу інциденту посол Уїтіро Ніва не потерпів, мовиться в повідомленні.

Японія подала з цього приводу до Міністерства закордонних справ Китаю «різкий протест», повідомили в Токіо.

Інцидент стався посеред нового загострення останніми тижнями напруженості між двома країнами через спірні острови у Східнокитайському морі, які в Японії називають Сенкаку, а в Китаї Дяоюй і які фактично контролює Японія. На ці ж безлюдні острови, розташовані в потенційно багатому на ресурси регіоні, претендує також і Тайвань.

Зокрема, цього місяця японська прикордонна поліція затримувала на цих островах групу китайських активістів, а потім і групу японських активістів, які прибули на них без дозволу. Візит японських активістів на острови призвів до низки антияпонських демонстрацій у різних місцях Китаю, учасники яких перекидали авта японського виробництва і били вікна закладів японської тематики на кшталт японських ресторанів.
XS
SM
MD
LG