Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд засудив активістку опозиційної партії до 8 років


Тетяна Осипова, 2011 рік
Тетяна Осипова, 2011 рік
Суд російського міста Смоленськ сьогодні засудив активістку незареєстрованої опозиційної партії «Інша Росія» Таїсію Осипову до 8 років позбавлення волі за звинуваченням у збуті наркотиків.

Раніше прокурор просив призначити їй покарання у вигляді чотирьох років колонії. Осипова була заарештована в листопаді 2010 року. «Інша Росія» неодноразово заявляла, що справа сфабрикована для того, щоб чинити тиск на чоловіка Таїсії – члена виконкому «Іншої Росії» Сергія Фомченкова. Захист обвинуваченої наполягає, що наркотики їй підкинули.

У грудні минулого року Задніпровський районний суд засудив Осипову до 10 років позбавлення волі. Пізніше Смоленський обласний суд вердикт скасував і направив справу на новий розгляд.

Партію «Інша Росія», якій у Росії відмовлено в реєстрації, заснував опозиційний російський політик Едуард Лімонов після того, як влада скасувала реєстрацію його попередньої Націонал-більшовицької партії і визнала екстремістською й заборонила створену натомість громадську організацію «Націонал-більшовицька партія».
XS
SM
MD
LG