Доступність посилання

ТОП новини

У харківській компанії Авакова знову обшук – журналіст


 Арсен Аваков
Арсен Аваков
У будівлі компанії «Інвестор», що належить екс-голові Харківської облдержадміністрації і голові Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Арсену Авакову, триває обшук.

«У нас обшук. До редакції зайшов хлопець і сказав, щоб усі негайно відійшли від комп'ютерів, забороняв нам їх вимикати під загрозою конфіскації. Хто такий – не відповів, документи не надав. Сказав, що слідчий поверхом нижче все пояснить. Від слідчого пояснень ми теж не отримали», – розповів «Інтерфакс-Україна» журналіст інтернет-огляду «Головне» Дмитро Брук.

«Що вони можуть нам підкинути у нашу відсутність, уявити собі не можу», – зазначив Брук.

За його словами, наразі сайт тимчасово припинив роботу. Всі співробітники редакції перебувають на вулиці. Отримати офіційний коментар правоохоронців наразі не вдалося.

7 липня відбулися обшуки в приміщенні банку «Базис», АТ «Інвестор» та інших структур, що належать екс-голові Харківської облдержадміністрації, голові Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Авакову. Він пов’язував обшук зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися до Верховної Ради. Міліція політичне підґрунтя справи відкидала. Вона заявляла, що слідчі дії відбувалися в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом шахрайського отримання невстановленими особами земельної ділянки площею понад 700 гектарів на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області.

Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську обласну державну адміністрацію. 31 січня його було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв’язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 гектарів землі біля села Пісочин (Харківський районн Харківської області), а також було оголошено у міжнародний розшук. 27 березня було підтверджено інформація про затримання Авакова в місті Фрозіноне (Італія). 12 квітня суд Рима ухвалив рішення про звільнення Авакова з-під варти.
XS
SM
MD
LG