Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: триває евакуація українців із Сирії


МЗС України спільно з міжнародною організацією з міграції проводить евакуацію українців із Сирії, повідомив на сьогоднішньому брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, увечері 27 серпня евакуйовані 12 громадян України; Посольство України у Дамаску складає списки бажаючих виїхати з країни.

«Ми уважно відстежуємо безпекову ситуацію у цій країні, Посольство України продовжує складати списки українських громадян на повернення. У даний час Посольство спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) опрацьовує питання відправки ще 15-ти громадян України з Сирії, які виявили бажання повернутися на батьківщину. Строки евакуації будуть залежати від можливості відправлення регулярним авіарейсом з Дамаску», – зазначив Дикусаров.

Як інформує прес-служба МЗС, на сьогодні з Сирії повернулися понад двісті українців.

Раніше, МЗС України закликало співгромадян, які перебувають у Сирії, погоджуватися на евакуацію з цієї країни у зв’язку з тривалим конфліктом між владою та опозиційними групами. За даними МЗС та МОМ, евакуація ускладнена через обстріли Дамаску та ділового центру Сирії – міста Алеппо, та через те, що багато українців не хочуть виїжджати з країни. До того ж, чимало громадян України не перебувають на обліку в українському консульстві в Сирії.
XS
SM
MD
LG