Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Тимошенко: судова система в Україні вмерла повністю


Чоловік колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Тимошенко, який отримав притулок у Чехії, заявив, що після сьогоднішнього рішення касаційного суду, який підтвердив вирок колишньому прем’єрові в «газовій справі», «ми чітко побачили, що судова система в Україні вмерла повністю», бо «всі рішення готуються в кабінеті (Президента Віктора) Януковича, судді оголошують рішення тремтячим голосом».

«Сьогодні винесено вирок не тільки Юлії Тимошенко – винесено вирок режимові Януковича, який переживає агонію і страх перед своїм народом», – мовиться в заяві Олександра Тимошенка, яку він передав Радіо Свобода.

Більше надії на українське правосуддя немає тому, що відсутнє правосуддя як державна інституція, заявив він.

Олександр Тимошенко також закликав «усі демократичні і прогресивні сили світу вжити рішучих заходів і дієвих санкцій проти режиму Януковича».

«Ваші надії, що українська влада одумається, і постійні вмовляння теперішнього Президента виявилися марними. Від того, які будуть вжиті кроки країн Заходу, буде залежати не майбутнє Юлії Тимошенко, а майбутнє України», – наголосив він.

Настає час відліку демократії в Україні. На вибори без лідерів опозиції надій мало – вони й так будуть сфальсифіковані. Тільки персональні санкції проти представників режиму Януковича та членів їхніх сімей, а також арешти рахунків головних спонсорів режиму можуть дати результати», – заявив Олександр Тимошенко і закликав усіх до «рішучих дій», бо, за його словами, «завтра може бути пізно для всієї України».

Сьогодні Вищий спеціалізований суд із цивільних та кримінальних справ відмовив у задоволенні касаційної скарги Юлії Тимошенко і визнав законним вирок колишньому Прем’єр-міністрові в «газовій справі».
XS
SM
MD
LG