Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція оскаржить відмову ЦВК включити до виборчого бюлетеню Тимошенко і Луценка


Об’єднана опозиція «Батьківщина» оскаржить відмову ЦВК включити до виборчого бюлетеню прізвища лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це повідомив сьогодні один із лідерів Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

«Вчорашнє рішення Центральної виборчої комісії щодо фактичної зміни норми статті 80 чинного закону України про вибори народних депутатів – це є тільки вершина того айсбергу, яким чином Адміністрація Президента Януковича буде фальшувати вибори. Тому що це є фактично фальшування виборчої кампанії. Мова іде про те, що виключно з’їзд партії «Батьківщина» має право визначати черговість номерів у списку. «Батьківщина», а не Партія регіонів включає і дає вказівки ЦВК і суду приймати рішення щодо форми бюлетенів і включення чи не включення інших осіб. Ми сьогодні прийняли рішення подати до суду на ЦВК», – сказав Яценюк.

Він повідомив, що свій позов опозиція має намір подати сьогодні до Київського адміністративного апеляційного суду з метою відновлення у виборчому бюлетені прізвищ Тимошенко і Луценка.

Вчора Центральна виборча комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування на виборах народних депутатів у загальнодержавному багатомандатному окрузі (за партійними списками) і дійшла висновку, що імен Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і Павла Лазаренка в ньому не буде.
XS
SM
MD
LG