Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН критикує Іран через Ізраїль


Пан Ґі Мун (с) на саміті 30 серпня 2012 року: Також у кадрі: міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салегі (л), президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад (п)
Пан Ґі Мун (с) на саміті 30 серпня 2012 року: Також у кадрі: міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салегі (л), президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад (п)
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун, який перебуває в Ірані, скритикував сьогодні як «обурливі» заяви керівників цієї країни щодо Ізраїлю.

Виступаючи з промовою на саміті Руху неприєднання, який відбувається в Тегерані, генсекретар ООН заявив, що «рішуче відкидає» будь-які загрози країн-членів ООН знищити одна одну чи намагання заперечувати масове знищення євреїв режимом нацизму за часів Другої світової війни.

За його словами, заяви, що інша держава, а саме Ізраїль, не має права на існування, чи расистські коментарі щодо неї підривають самі принципи мирного співіснування держав.

Зі свого боку, президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, виступаючи після керівника ООН, скритикував Організацію Об’єднаних Націй і закликав створити «новий світовий порядок».

Учора Пан Ґі Мун уже виступав із такою критикою Ірану в розмовах із керівниками країни.

Раніше Ахмадінеджад та інші чільні керівники Ірану не раз висловлювали сумніви у знищенні близько 6 мільйонів євреїв за нацизму чи називали Ізраїль «раковою пухлиною» й заявляли, що цю державну треба «стерти з мапи світу».

Рух неприєднання, створений 51 рік тому, в часи Холодної війни, охоплює нині 120 країн світу, які не вважають себе членами жодного військового блоку. Україна є в ньому спостерігачем.
XS
SM
MD
LG