Доступність посилання

ТОП новини

Один з обвинувачених у вибухах у Дніпропетровську працював на БЮТ – СБУ


Один з обвинувачених у здійсненні вибухів в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі є професійним політологом, який на минулих парламентських виборах працював у штабі народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Михайла Соколова, повідомив у четвер начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко.

За словами представника СБУ, Соколова допитали як свідка. З’ясувалося, що один із листів із погрозами й вимогами було виготовлено безпосередньо в офісі депутата. За словами Дерев’янка, обвинувачені є громадянами 1977 та 1978 року народження. Один із них раніше працював програмістом.

Раніше в четвер повідомлялося, що Служба безпеки України завершила розслідування справи за обвинуваченням чотирьох громадян України у вчиненні серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина (зокрема, десятеро підлітків), 26 із них госпіталізували. 31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двох підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 мільйонів доларів, в іншому разі обіцяли подальші вибухи. 1 червня стало відомо, що затримані чотири особи. Раніше також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох вибухів у 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.
XS
SM
MD
LG