Доступність посилання

ТОП новини

Луценка перевели до Менської колонiї, пiдтверджують у пенiтенцiарнiй службi


Етапування екс-глави МВС України Юрiя Луценка до Менської виправної колонiї №91 у Чернiгiвськiй областi пiдтверджують у Державнiй пенiтенцiарнiй службi.

«Справдi, Луценка сьогоднi вранцi близько 7:10 вивезли зi слiдчого iзолятора до Менської колонiї», – розповiв помiчник голови Державної пенiтенцiарної служби Iгор Андрушко.

Водночас, вiдповiдаючи на запитання, як розглядатиметься апеляцiйна скарга на другий вирок Луценку у зв’язку з його переведенням до колонiї, Андрушко сказав, що однозначної вiдповiдi поки що не може дати.

«Не готовий наразi сказати, чи доставлятимуть його до Апеляцiйного суду. Я думаю, що нi, хоча таке рiшення – розглядати скаргу у присутностi або за вiдсутностi пiдсудного – має ухвалювати виключно суд», – пояснив вiн.

Згiдно з iнформацiєю прес-служби пенiтенцiарного вiдомства, Луценко у п'ятницю власноруч подав заяву на iм'я керiвництва СIЗО, в якiй повiдомив, що «...претензiй до адмiнiстрацiї СIЗО, медчастини та персоналу не маю. Пiд час виїзду до мiсця вiдбування покарання порушень не бачу».

Печерський районний суд Києва 7 лютого 2012 року визнав Луценка винним у скоєннi низки посадових злочинiв i засудив його до чотирьох рокiв позбавлення волi. 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-мiнiстра також винним у недбалостi при продовженнi оперативно-розшукових заходiв стосовно водiя колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до двох рокiв обмеження волi. Луценка затримали 26 грудня 2010 року, вiдтодi вiн перебуває в Київському СIЗО.

Менська виправна колонiя Чернiгiвської областi – єдина установа в Українi, в якiй вiдбувають кримiнальне покарання у виглядi позбавлення волi колишнi працiвники суду та правоохоронних органiв.
XS
SM
MD
LG