Доступність посилання

ТОП новини

Бойкоту Світового газетного конгресу в Києві не буде – Всесвітня асоціація видавців газет і новин


У Всесвітній асоціації видавців газет і новин не розуміють ідеї бойкоту Світового газетного конгресу, що відбудеться у Києві. По це пише «Німецька хвиля» з посиланням на заступника генерального директора Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA) Ларрі Кілмана.

Він нагадує, що міжнародні журналістські організації останнім часом неодноразово висловлювали занепокоєння щодо ситуації в царині ЗМІ в Україні. На його переконання, не оминуть цю тему редактори багатьох провідних газет і видавництв з різних країн світу й під час Світового газетного конгресу та форуму редакторів, що 2-5 вересня відбудеться у Києві.

«Якщо ж українські урядовці почнуть казати, що присутність учасників конгресу в Києві є чимось на кшталт схвалення наявної медійної ситуації (в Україні – ред.), то на це буде негативна відповідь», – запевнив Кілман.

Раніше про наміри просити членів редакційної ради звернутися до учасників Світового газетного конгресу бойкотувати захід у Києві заявив гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький. Пояснюючи свою позицію, він сказав DW, що «неправильно робити вигляд, що в Україні зі свободою слова все гаразд і брати участь у з`їздах, які нібито легітимізують українську владу в той час, коли вона утискає свободу слова перед виборами».
XS
SM
MD
LG