Доступність посилання

ТОП новини

На «ТВі» заявляють, що «останній непідконтрольний владі канал» хочуть знищити


Журналісти телеканалу «ТВі» заявляють про спроби знищення «останнього непідконтрольного владі телеканалу». Про це йдеться у зверненні журналістів каналу до української громадськості, ПАРЄ, Європарламенту, ОБСЄ, місій спостереження за виборами та міжнародних спостерігачів, учасників Всесвітнього газетного конгресу та Всесвітнього форуму редакторів, посольств та міжнародних громадських організацій.

«З кінця липня в Україні розпочалася виборча кампанія до Верховної Ради. «ТВі», головним редактором якого я є, з початком кампанії було піддано безпрецендентному тиску, метою якого є знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу», – мовиться в заяві, підписаній від імені журналістів головним редактором телеканалу Віталієм Портниковим.

У заяві сказано, що 12 вересня у Окружному адмінсуді Києва відбудеться слухання справи за позовом Державної податкової служби до «ТВі», «у результаті якої, канал може бути доведено до банкрутства, а проти його керівника Миколи Княжицького, знову може бути порушена кримінальна справа».

«Починаючи з кінця липня цього року, напередодні виборів, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно вимикати сигнал «ТВі». Понад 60 кабельних компаній лише протягом серпня вимкнули «ТВі» зі своїх пакетів. Ми розуміємо, що більшість кабельних операторів діють під незаконним тиском української влади та під загрозою закриття», – зазначає у заяві колектив телеканалу.

Найбільший кабельний оператор України «Воля» підтвердив інформацію про те, що припиняє транслювати телеканал «ТВі» у базовому пакеті послуг. Про це в коментарі Комерсант-Україна сказав президент «Волі» Сергій Бойко. За його словами, канал буде переведений в розширений пакет «Всесвіт» (80 гривень на місяць проти 47 гривень у «Україна і світ»), який з 5 вересня розшириться з 91 до 110 телеканалів.

За даними «TВi», якщо у липні сигнал каналу могли приймати майже 13 мільйонів українців, то у вересні ця цифра зменшиться до 9 з половиною мільйонів. При цьому найбільше падіння у Києві, де в липні було 1,2 мільйона потенційних глядачів, а у вересні буде менше ніж 450 тисяч. 27 липня прокуратурою Києва скасовано постанову про порушення кримінальної справи стосовно Княжицього. Але Податкова, за словами гендиректора «ТВі», далі продовужє судитися з каналом.
XS
SM
MD
LG