Доступність посилання

ТОП новини

Молоді львів’яни обирають англійську, а не російську


Львів – Львівські студенти воліють вивчати не російську, а англійську мову. А допоможе їм у вивченні або ж удосконаленні другої мови молодь з англомовних країн світу. Проект Language School спрямований не лише на студентів, які прагнуть поліпшити свої знання з англійської мови, але й хочуть поспілкуватись з різними цікавими людьми.

Про Львів і Україну Джеремі Ченг із Великобританії дізнався під час перегляду чемпіонату з футболу. Він закінчив бакалаврат за спеціальністю «хімік» і думає про продовження навчання. Коли молодий чоловік довідався про проект Мовна школа для українських студентів у Львові, то одразу ж погодився приїхати у Львів як волонтер і вчити півтора місяця українців англійської мови.

«Коли я приїхав сюди, то одразу впало мені в око, що зі старого міста ти заходиш у нове. Спершу я мешкав далеко від центру, а тепер уже в центрі, тому порівнюю різний Львів. Ці старі будинки дуже гарні. Багато людей із Великобританії їдуть в Україну, а тому я не хотів втратити таку можливість і теж хочу всім казати, що я тут був», розповів волонтер.

Джеремі Ченг належить до міжнародної, неполітичної і некомерційної організації AIESEC, яка дає можливість студентам 1-4 курсів вищих навчальних закладів спілкуватись з іноземцями, знайомитись із новими людьми. Члени організації – це 50 тисяч студентів і випускників із майже 110 країн світу, яких цікавить життя в інших державах. Декому з них міжнародний досвід допоміг дістатися вершин політичної кар’єри. Серед випускників AIESEC є такі люди, як колишній президент США Білл Клінтон, екс-прем’єр Великої Британії Маргарет Тетчер та колишній президент Польщі Александр Квасневський.

Живе спілкування – найефективніший метод вивчення мови

Завдяки програмам обміну українські студенти можуть поліпшити свій рівень знань з англійської мови. Також діє програма Host Family і можна протягом тижня гостити у себе вдома когось зі студентів і постійно вправлятися з англійської.

Учасниця проекту зі Львова Христина Харо розповіла, що вивчала англійську, але коли почула іноземців, їхній сленг, то нічого не розуміла. Однак за три місяці спілкування з друзями з Європи вона почала розмовляти жвавіше і вільніше англійською. Молоді українці намагаються вчити англійську, бо вважають, що це розширює їхні можливості у роботі, стажуванні, а також збільшує коло друзів. Однак, каже Христина Харо, молоді українці не мають англомовного середовища для спілкування, а волонтери з-за кордону допомагають вдосконалити іноземну мову.

За два тижні перебування у Львові Джеремі Ченг вивчив і кілька українських слів: «дякую», «будь ласка», «сало». Коли він повернеться додому, то всім друзям скаже, що був в Україні, у Львові і порадить сюди приїхати.

Водночас у львівських вишах навчається понад тисячу іноземних студентів. Найбільше у медичному університеті, музичній і художній академіях. До приїзду в Україну ці молоді люди не знають української мови, але за кілька місяців уже починають розмовляти.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG