Доступність посилання

ТОП новини

Ірина Луценко готується до суду через конфіскацію майна


Ірина Луценко
Ірина Луценко
Кошти, зібрані колишніми підлеглими Юрія Луценка, щоб сплатити матеріальну шкоду, яку інкримінує йому суд, не допоможуть йому уникнути конфіскації майна. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла Ірина Луценко – дружина екс-міністра. За її словами, конфіскація майна передбачена інкримінованою йому статтею кримінального кодексу.

«Із трьох частин покарання два уже виконано. Перше – його позбавили волі, друге – генерали на знак протесту чи на знак солідарності, на знак невизнання вини мого чоловіка зібрали ці кошти, і цивільний позов уже погашений. Залишається третіц захід покарання – це конфіскація майна», – зазначає вона.

Опис майна в помешканні Луценків відбувся цього тижня. Однак дружина екс-міністра збирається через суд виділити частку, яка належить їй.

17 серпня Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у другій кримінальній справі проти нього, в якій його звинуватили у службовій недбалості при розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка й засудили до двох років позбавлення волі; цей вирок буде поглинений попереднім, у чотири роки, який Луценко вже відбуває. Луценкові також не зможе обіймати керівні посади на державній службі протягом трьох років. Суд вирішив, що через дії Луценка як міністра внутрішніх справ було незаконно продовжене стеження за одним із фігурантів справи про отруєння Ющенка.

27 лютого той же Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна, визнавши його винним у заволодінні державним майном та перевищенні службових повноважень.
XS
SM
MD
LG