Доступність посилання

ТОП новини

Янукович відкрив у Києві школу і обіцяє побудувати за рік ще 40 (ВІДЕО)


Відкриття столичної школи № 106 за участі Президента
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00
В Україні цього року буде відкрито понад 40 нових шкіл із сучасними технологіями навчання. Про це в суботу заявив Президент України Віктор Янукович на відкритті спеціалізованої школи № 106 у Києві, яку реконструювали за його дорученням.

«Ці технології дадуть можливість нашим дітям знайти своє місце в подальшому житті. Особливу увагу ми приділяємо сільським школам. І в цьому році понад тисяча автобусів для дітей буде забезпечувати сільські школи. Безумовно, ми зобов’язані й ми будемо все робити для того, щоб наші освітяни були соціально захищені, щоб з року в рік збільшувалася заробітна плата», – сказав Віктор Янукович.

Глава держави зауважив, що створення найкращих умов для здобуття дітьми та молоддю якісної освіти є одним із пріоритетів влади.

На відкритті цієї школи був також присутній міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. Він повідомив, що до шкіл сьогодні пішли понад 4 мільйони учнів, з них – більш ніж 430 тисяч першокласників.

«Якщо минулого року до 19 тисяч 870 українських шкіл пішли 404 тисячі першокласників, то в цьому році, згідно з моніторингом Міністерства освіти, – на 27 тисяч більше, тобто 431 тисяча першокласників», – сказав Дмитро Табачник.

Ініціатором реконструкції столичної школи № 106 була актриса Ольга Сумська. Вона звернулася до Президента під час засідання Громадської гуманітарної ради у червні 2011 року. А глава держави на засіданні доручив міністрові освіти і науки Дмитрові Табачнику вирішити питання із завершенням ремонту закладу.

Школа розрахована на 600 учнів, має сучасний актовий зал і два спортзали. Обладнано комп’ютеризовану бібліотеку з читальним залом та чотири комп’ютерні кабінети. Також передбачено приміщення для шахової і тенісної студій.
XS
SM
MD
LG