Доступність посилання

ТОП новини

У Камбоджі арештовують співзасновника Pirate Bay


Поліція в Камбоджі підтвердила в неділю, що арештувала на прохання Швеції співзасновника файлообмінної мережі The Pirate Bay («Піратська бухта») шведа Ґоттфріда Свартхольма.

За цим повідомленням, його затримали у столиці країни Пномпені ще в четвер.

Посольство Швеції в Камбоджі на цей час не коментувало цього повідомлення.

Пер Ґоттфрід Свартхольм Варґ разом із трьома іншими співзасновниками мережі був засуджений 2009 року у Швеції до одного року позбавлення волі і штрафу на суму в понад 1 мільйон доларів за звинуваченнями в порушенні авторських прав. Після закінчення всіх апеляційних процесів, у яких він не брав участі, бо через хворобу не міг залишити лікарню в Камбоджі, і підтвердження вироку йому Ґоттфрід Свартхольм мав на початку цього року прибути до в’язниці у Швеції для відбуття свого покарання, але не з’явився.

Мережа The Pirate Bay діє за принципом торент-трекера, тобто дає можливість окремим користувачам знаходити одне одного для обміну файлами і далі нав’язувати безпосередній контакт між своїми комп’ютерами, вже без участі мережі. Найчастіше обмінюються файлами, що містять музичні записи, фільми, комп’ютерні ігри, книжки тощо, тобто твори, захищені законодавством про авторське право.
XS
SM
MD
LG