Доступність посилання

ТОП новини

Справа Pussy Riot: «Я схильна прощати» – Надія Толоконнікова для Радіо Свобода (ДОКУМЕНТ)


Надія Толоконнікова, архівне фото
Надія Толоконнікова, архівне фото
Учасниця російського жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконнікова у відповідь на запитання Радіо Свобода заявила в отриманому від неї в понеділок листі, що не злопам’ятлива і схильна прощати.

Але, розмірковуючи про «путінську систему» в Росії, вона написала: «Але що вирішать люди, котрих (президент Росії Володимир) Путін своєю недополітикою, яка вбиває країну, доводить до повстання, невідомо. Цілком можливо, що рішення буде не надто милостиве».

На думку Толоконнікової, яка раніше назвала їхню акцію в храмі етичною помилкою, за такі помилки єдиним покаранням мали б бути муки сумління.

Надію Толоконнікову найбільше потішила реакція «християн, які дотримуються етичного кодексу Христа і заповідей блаженства», на справу гурту, трьох учасниць якого засудили за «панк-молебень» проти Путіна у храмі на два роки позбавлення волі. Найбільше ж засмутили «ті, хто ігнорує мудрі і світлі заповіти Ісуса».

Відповіді Надії Толоконнікової надійшли через службу електронних листів російської Федеральної служби виконання покарань, яка переслала відсканований рукописний текст.



Радіо Свобода так само звернулася з запитаннями до двох інших засуджених учасниць гурту, Катерини Самуцевич і Марії Альохіної, але відповіді від них іще не надійшли.

17 серпня суд у Москві засудив трьох учасниць гурту Pussy Riot, Марію Альохіну, Катерину Самуцевич і Надію Толоконнікову, до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в «хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті». Причиною стала акція 21 лютого в храмі Христа-Спасителя в російській столиці, яку гурт назвав «панк-молебнем», спробувавши проспівати пісню протесту зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!».
XS
SM
MD
LG