Доступність посилання

ТОП новини

Львів’янин отримав премію часопису ALARUM за найкращий переклад (ВІДЕО)


Ігор Померанцев: Вином просякнуті усі види мистецтва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Львів’янин Роман Скакун переміг у перекладацькому конкурсі «Метафора», заснованому часописом ALARUM і письменником Ігорем Померанцевим.

Вручення головного призу відбулося напередодні в Києві під час зустрічі з Ігорем Померанцевим. Зустріч отримала назву «Вино і метафора», для всіх присутніх Померанцев зачитав свою поезію.

Зустріч у Києві стала своєрідним анонсом до Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, який розпочнеться у Чернівцях вже 6 вересня. Як ініціатор фестивалю, Ігор Померанцев розповів Радіо Свобода, що це не просто фестиваль чи свято, а ще й можливість для письменника познайомитись зі своїм читачем.

«Фестиваль походить від латинського слова «фієста», тобто свято. І в нас завжди свято, вже кілька років поспіль. Письменник працює над книжкою,коли він одинокий, читач також має спілкуватись з книгою віч-на-віч. Але раз на рік можна собі дозволити спілкування читача і письменника впродовж трьох днів. Думаю, це буде цікаво», – сказав Померанцев.

Фестиваль Meridian Czernowitz триватиме до 9 вересня відразу у трьох містах – Чернівцях, Кам’янці-Подільському і Хотині.
XS
SM
MD
LG