Доступність посилання

ТОП новини

Мавританія повертає Лівії шефа розвідки часів Каддафі – преса


Абдалла ас-Сенуссі, архівне фото
Абдалла ас-Сенуссі, архівне фото
Засоби інформації Мавританії повідомили сьогодні, що ця західноафриканська країна видала Лівії Абдаллу ас-Сенуссі, колишнього керівника розвідки за скиненої влади лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі. Тим часом у Лівії Міністерство закордонних справ наразі не підтвердило цієї інформації; не мають даних про нинішнє місце перебування Абдалли ас-Сенуссі і в Міжнародному кримінальному суді, який теж розшукує його.

Лівія ще в березні заявляла, що Мавританія погодилася видати їй Абдаллу ас-Сенуссі, якого затримали в цій країні того ж місяця. Лівія обіцяла судити його за його дії «справедливим судом».

Ордер на арешт Абдалли ас-Сенуссі також видав іще минулого року Міжнародний кримінальний суд, який висунув йому обвинувачення у злочинах проти людяності, скоєних під час масових антиурядових заворушень у Лівії у 2011 році. Крім того, його розшукує і Франція у зв’язку з підривом 1989 року французького авіалайнера, коли загинули 170 людей, із 54 громадяни Франції.

За повідомленнями, Абдалла ас-Сенуссі вирізнявся особливою жорстокістю, зокрема, у ставленні до супротивників влади Муаммара аль-Каддафі.
XS
SM
MD
LG