Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані затверджують нового прем’єра і уряд


Джантере Сатибалдієв, архівне фото
Джантере Сатибалдієв, архівне фото
Парламент Киргизстану затвердив у середу нового прем’єр-міністра країни Джантере Сатибалдієва і його уряд, більшість членів якого залишилися з попереднього складу.

До цього уряду ввійшли три з п’яти парламентських партій, Соціал-демократична партія Киргизстану, партія «Ар-Намис» («Гідність») і Соціалістична партія «Ата-Мекен» («Батьківщина»), які були і в складі попередньої владної коаліції.

Сатибалдієв відтак заявив, що головним його пріоритетом на ближчий час буде провести Киргизстан через зиму, коли в країні часто стаються зриви в постачанні електроенергії.

Джантере Сатибалдієв сам не є членом жодної партії; дотепер він очолював апарат президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва. Його кандидатуру на прем’єра висунула Соціал-демократична партія, якою керував Атамбаєв до обрання на президента. Раніше Сатибалдієв уже бував віце-прем’єром.

В опозиції залишиться тепер партія «Республіка», яку очолює попередній прем’єр-міністр Омюрбек Бабанов, і партія «Ата-Джурт», назва якої теж перекладається як «Батьківщина» і яка була в опозиції від самого обрання нинішнього парламенту 2010 року.

Попередній уряд Киргизстану припинив існування минулого місяця, коли через розбіжності з Бабановим із нього вийшли дві з чотирьох партій, «Ар-Намис» і «Ата-Мекен».
XS
SM
MD
LG