Доступність посилання

ТОП новини

Путін буде вчити журавлів літати куди треба – газета


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Президент Росії Володимир Путін, можливо, візьме участь у проекті, що має на меті навчити літати пташенят журавлів, вирощених людьми, і потім направити їх до місць зимування, повідомив у середу російський щоденник «Ведомості».

За даними газети, Путін має відвідати півострів Ямал на півночі Росії і, якщо дозволить погода, злетіти в повітря на спеціальному дельтаплані і в масці з дзьобом, відігравши роль ватажка пташиної зграї, й повести за собою молодих журавлів.

Речник російського президента Дмитро Песков підтвердив, що російський керівник дійсно відвідає Ямал і що він дійсно вчився літати на дельтаплані, але не став говорити про подробиці.

У заповіднику на Ямалі, де здійснюють проект, повідомили, що саме очікування на Путіна, поряд із поганою погодою, призвело до того, що відліт молодих птахів відклали, хоча вони вже мали б відлетіти раніше.

Проект «Політ надії» має на меті порятунок рідкісного журавля-стерха, або ж білого журавля. Вчені підбирають із гнізд яйця, пташеня з яких у природі не мало б шансів вирости, і вирощують цих пташенят самі, а потім вчать їх літати і врешті ведуть до місця зимування за допомогою спеціально обладнаного мотодельтаплана; при цьому всі люди, які працюють із пташенятами, і пілот дельтаплана мають бути у спеціальному білому вбранні і масці з дзьобом на голові, щоб нагадувати дорослого птаха.

Путін уже багато разів брав участь у різноманітних акціях, що мали на меті героїзувати його образ як фізично здатного і безстрашного чоловіка, зокрема, в дослідженні хижих звірів зі вченими чи в пілотуванні різноманітних літаків (за словами критиків, нехтуючи при цьому нормами авіаційної безпеки).
XS
SM
MD
LG