Доступність посилання

ТОП новини

У МВС кажуть, що виборча кампанія триває без порушень


Заяви про підкуп виборців кандидатами у народні депутати під час передвиборчої кампанії не відповідають дійсності. Про це заявляє начальник Управління масових та спортивних заходів департаменту громадської безпеки МВС Олег Матвейцев.

«Більшість заяв, які надходять до МВС, не містять ознак злочинів чи правопорушень і, як правило, пов’язані з невдоволенням окремих кандидатів у народні депутати України чи їх представників діями їхніх політичних опонентів», – наголосив він.

За словами Матвейцева, не відповідають дійсності і закиди щодо нереагування МВС чи ЦВК на заяви про виборчі правопорушення. «У деяких випадках це намагання певних політичних сил за допомогою певних технологій дискредитувати владні інститути. Органами внутрішніх справ реєструються і перевіряються всі повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства і в межах компетенції вживаються відповідні заходи», – зауважив він.

Від початку виборчої кампанії МВС зареєструвало 220 заяв щодо можливих порушень виборчого законодавства. Вони здебільшого стосуються хуліганських проявів і неправильно надрукованих агітаційних матеріалів кандидатів у народні депутати. Водночас лише 34 звернення до МВС стосуються незаконної агітації, повідомили у відомстві.

Олег Матвейцев також повідомив, що з приводу 35 осіб правоохоронці склали протоколи про адміністративні правопорушення, 10 матеріалів справ надіслані до прокуратури. Загалом від початку виборчої кампанії порушили 12 кримінальних справ.

Раніше громадська мережа «Опора» повідомила про те, що найпоширенішими правопорушеннями під час виборчої кампанії нині є використання адмінресурсу та підкуп виборців.
XS
SM
MD
LG