Доступність посилання

ТОП новини

У Празі відкривається штаб-квартира сателітної навігації Galileo


Перші два супутники системи Galileo вивели на орбіту 21 жовтня 2011 року
Перші два супутники системи Galileo вивели на орбіту 21 жовтня 2011 року
У столиці Чехії в четвер офіційно відкрилась штаб-квартира створюваної європейської системи сателітної навігації Galileo. В урочистому відкритті взяли участь віце-президент Європейської комісії і комісар із питань промисловості й підприємництва Антоніо Таяні, а також представників низки світових космічних агентств, у тому числі з Росії та Китаю, які мають власні подібні системи.

Система Galileo, за нині чинними планами, почне надавати перші послуги наприкінці 2014 року, коли до системи належатиме 18 супутників. До кінця 2019 року їхнє число має зрости до 30, і система покриватиме весь світ. Поки що на орбіті є два супутники, ще два мають запустити на початку жовтня цього року, а далі щороку ще по чотири.

Система Galileo, яку створює Європейський Союз, може також надавати послуги в щоденному житті європейців, зокрема, для точних навігаційних систем для водіїв, пошукових систем чи навігації для літаків. На думку фахівців, Galileo є потужною мотивацією для подальшого розвитку не тільки нових технологій, але й підприємництва в Європі.

Система Galileo буде сумісною з наявними нині подібними загальносвітовими системами – американською, відомою як GPS, і російською «Ґлонасс». У ЄС заявляють, зокрема, що Galileo буде точнішою і надійнішою від американського аналога.

Досі штаб-квартира Galileo була у Брюсселі. Право прийняти її в себе Чехія виборола поміж суперників із 11 країн Європейського Союзу. Поки що в її штаті у Празі 45 працівників, із часом їхнє число подвоїться.
XS
SM
MD
LG