Доступність посилання

ТОП новини

Камери спостереження у Тимошенко належать пенітенціаріям і МВС – пенітенціарна служба


Державна пенітенціарна служба України звинуватила в четвер у розповсюдженні неправдивої інформації прес-службу партії «Батьківщина», яка поширювала заяву про несанкціоноване стеження за колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко в центральній клінічній лікарні № 5 у Харкові, де вона нині перебуває на лікуванні.

Як заявив представник пенітенціарної служби на слуханні в Окружному адміністративному суді Києва позову Юлії Тимошенко щодо неправомірності дій Державної пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров’я Сергій Мотлях, на цьому суді він повідомив, що три камери відеоспостереження, встановлені в палаті Тимошенко, належать Державній пенітенціарній службі, а ще три камери в коридорі належать органам внутрішніх справ, які здійснюють охорону громадського порядку в лікарні. Відтак суд вирішив направити з цього приводу запити до МВС і до керівництва лікарні.

За словами представника пенітенціаріїв, ці його слова підтверджуються аудіозаписом судового засідання, а заява «Батьківщини», ніби пенітенціарна служба приховує належність камер спостереження, не відповідає дійсності та розповсюджена з метою дискредитації пенітенціарної служби.

У середу прес-служба «Батьківщини» поширила повідомлення, що на дев’ятому поверсі лікарні, де Тимошенко проходить курс лікування, «нелегально та невідомо ким встановлено три відеокамери». За цим повідомленням, на слуханні в суді з’ясувалося, що лише три з шести камер належать пенітенціарній службі. Як стверджували в «Батьківщині», в пенітенціарній службі не знали, хто є власником решти трьох відеокамер.
XS
SM
MD
LG