Доступність посилання

ТОП новини

«Зелена карта» заявляє про значну кількість махінацій із українськими полісами


Міжнародна система страхування транспортних засобів «Зелена карта» звертає увагу на значну кількість махінацій із українськими полісами цієї системи, заявив у п’ятницю президент Міжнародної асоціації національних бюро автомобільного страхування, яка відповідає за систему «Зелена карта», Маріуш Віхтовський під час загальних зборів членів Моторного (транспортного) страхового бюро України.

За його словами, якщо таке становище збережеться, то громадяни України не зможуть подорожувати до інших країн із полісами українських страхових компаній, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Водночас, за словами Віхтовського, така ситуація складається не лише на українському ринку, у зв’язку з чим у системі «Зелена карта» розроблено низку заходів для вирішення проблеми. Серед них він назвав, зокрема, посилення взаємної довіри між членами асоціації, поліпшення фінансової дисципліни страхових компаній, навчання й постійні перевірки фінансового стану членів бюро.

Віхтовський також заявив, що ще однією проблемою в Україні є низький рівень страхування транспорту, і це негативно позначається на фінансовому становищі страховиків. На його думку, для вирішення проблеми необхідно налагодити тісну співпрацю з міліцією та реєструвальними органами.

Віхтовський також назвав серйозною проблемою на всьому ринку «Зеленої карти» фінансове шахрайство, з яким пов’язано близько 20 відсотків усіх зроблених за цією системою виплат. «Ситуацію можна поліпшити, але для цього необхідно налагодити тісну співпрацю між ринками різних країн», – сказав він.

На сьогодні учасницями «Зеленої карти» є 46 країн, здебільшого європейських.
XS
SM
MD
LG