Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську результати виборів до Верховної Ради прогнозують раки


У Дніпропетровську в п’ятницю пройшов забіг річкових раків, який мав на меті спрогнозувати результати наступних виборів до Верховної Ради, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Напівжартівливий захід організували активісти руху «вРАКИ».

У забігу брали участь десять річкових раків, яких виловили у водоймах області. До кожного з них була прикріплена наклейка з назвою партії – Партії регіонів, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партії «Україна – вперед!», Радикальної партії Олега Ляшка, КПУ, УДАРу, партії «Зелені», «України майбутнього» та «Громади».

Довжина треку складала всього півтора метра. Уже на старті перегонів у раків виникло чимало труднощів, кажуть організатори: після команди «старт» учасники забігу взагалі не рушили з місця, їх довелось штурхати й кропити водою, щоб вони почали рухатись.

У «змаганнях», за словами активістів, раки поводилися теж схоже на українських політиків: задкували, лізли по головах, замість руху до фінішу лізли до об’єктивів телекамер тощо.

Зрештою першим фінішував рак із наклейкою «Громада», однак організатори акції закликають не сприймати результати акції серйозно: головним, кажуть вони, було поспостерігати за поведінкою раків під час самого забігу.

Згідно з умовами конкурсу, троє раків-переможців були відпущені у Дніпро, решта були зварені й з’їдені глядачами.
XS
SM
MD
LG