Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція звинувачує ВАСУ в плані «знищити заяви сотень тисяч українців»


Позов до Президента подавав Арсеній Яценюк, архівне фото
Позов до Президента подавав Арсеній Яценюк, архівне фото
Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявила в п’ятницю, що їй стало відомо, що «співробітники Вищого адміністративного суду отримали злочинний наказ знищити заяви сотень тисяч українців», які приєдналися до судового позову народного депутата Арсенія Яценюка проти Президента Віктора Януковича.

Об’єднана опозиція вимагає від суду належно зберігати ці документи і ухвалити за ними належне судове рішення, мовиться в її заяві.

Опозиція також стверджує, що подала до ВАСУ всі заяви громадян про приєднання до позову як третіх осіб із відповідним описом.

У п’ятницю Вищий адміністративний суд України вже виступив із заявою, в якій висловив стурбованість долею тисяч заяв українців, які приєднувалися до позову Арсенія Яценюка до Віктора Януковича, що його цей суд повернув позивачеві.

Як наголошено в заяві прес-служби ВАСУ, понад 200 коробок із цими заявами в четвер розвантажили і звалили біля дверей одного з під’їздів суду, не надавши при цьому жодних супровідних документів чи описів вмісту.

Після того, як у п’ятницю Вищий адмінсуд повернув Яценюкові позов про визнання протиправними дій Януковича, бо позивач не обґрунтував свої вимоги і не надав доказів, адміністрація суду закликала зацікавлених осіб вивезти коробки з приміщення суду.

Вищий адмінсуд наголосив, що з юридичного погляду не може взяти на себе відповідальності за збереження коробок із заявами, оскільки офіційно ці документи не були ані долучені до справи, ані навіть зареєстровані канцелярією суду.

Коробки з заявами громадян про долучення їх до позову як третіх сторін завезли до ВАСУ в четер разом із додатковим поясненням Яценюка до його позову, яке ВАСУ визнав у п’ятницю недостатнім.

Поданий у серпні адміністративний позов Яценюка про визнання протиправними дій Януковича Вищий адмінсуд тоді ж залишав без розгляду, вказавши на його недоліки й надавши термін на їхнє усунення до початку вересня.
XS
SM
MD
LG