Доступність посилання

ТОП новини

США заявляють про глибокі розбіжності з Росією через Сирію


(архівне фото)
(архівне фото)
Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила в неділю, що між Сполученими Штатами Америки і Росією залишаються глибокі розбіжності в питаннях про підхід до кризи в Сирії.

Як заявила вона на прес-конференції після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у кулуарах саміту організації Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці в російському Владивостоці, вона далі чинитиме тиск на Росію, щоб домогтися від неї впливу на владу президента Сирії Башара аль-Асада.

Але, додала Клінтон, вона реалістично ставиться до своїх очікувань.

Вона також заявила, що США і їхні союзники посилять свою підтримку сирійської опозиції, якщо Росія не підтримає світову спільноту в тискові на сирійську владу.

Путін, зі свого боку, назвав ці переговори «дуже конструктивними».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв у суботу після своїх переговорів із держсекретарем США, що Москва виступає «принципово проти» будь-яких нових санкцій щодо Сирії, як і щодо Ірану.

Він говорив тоді, що такі санкції, що їх запроваджують проти цих країн США, шкодять інтересам російського бізнесу, в першу чергу банків. На його думку, такі санкції щодо влади Сирії з метою змусити її припинити кровопролиття не спрацюють.
XS
SM
MD
LG